Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Sol i minnet! i startgroparna


Under majmånad har vi rest runt och informerat om Sol i minnet! - utbildningen. Tack till Carl&Carolina och de övriga enheterna som gav er tid att lyssna på Sol i minnet! infon häromdagen i Vasa och till alla andra som bjudit in oss på besök. Projektet har väckt ett mycket stort intresse inte bara i Österbotten utan också i övriga Svenskfinland! Inom juni månad väljer vi bland de intresserade vilka tre enheter som är med på resan i sin helhet!

De utvalda enheterna kommer att få delta i en treårig fortbildning, ledd av GeroArtist Taina Semi och skådespelare/projektledare Lilli Sukula-Lindblom. Utbildningen för vårdpersonalen innefattar utbildningsdagar, ca en halv dag per månad,föreläsningar och workshops och en tid av förnyelse och utveckling av de deltagande vårdenheterna. Ett seminarium ordnas per år, där också utomstående intresserade är välkomna att deltaga.

Tanken är att de tre vårdenheterna kommer att bli till inspiration för vårdkulturen i resten av vårt fina land. Tillsammans hittar vi inspirationoch äkta kontakt och tillåter det befriande skrattet i vårdvardagen även för våra minnessjuka. Sol i minnet!- utbildningen bekostas av Kulturfonden, Svenska Folkskolans Vänner och Konstsamfundet, och är därmed gratis för de invalda enheterna, volontärerna och artisterna.

Den treåriga utbildningen kommer att dokumenteras av fotograf Terhi Paukku, och dokumentationen kommer att sammanställas till utbildningsmaterial.

Vill din enhet med? Är ni redo att anta utmaningen och satsa helhjärtat på att utveckla vårdkulturen inom er enhet och i Finland för en härligare vardag för minnessjuka, deras närmaste och för personalen på vårdenheterna? Då är det dags att kontakta oss på info@lillicare.fi! Intresseanmälan behöver komma in under junimånad 2017 för att kunna beaktas.

Vi ser framemot att höra från er!

-Lilli Sukula-Lindblom och Taina Semi