Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Träff med de Österbottniska satelliterna på Carl& Carolina den 17.8.2017 i Vasa.


Det känns viktigt för mig att träffa personligen de människor som deltar från de valda satellitenheterna i Sol i minnet! projektet.

Att få ett ansikte, ett namn, en röst, tankar och givetvis kontaktuppgifter.

Igår var Österbotten i turen.

Tack till Föreståndare Viveca Salminen som erbjöd oss ett vackert utrymme vid Carl&Carolina!

Jag undrar om solen alltid skiner i Vasa, både ute och inne? Så kändes det i alla fall för mig igår. Stämningen var på topp och vi gick genom detaljer, tidtabeller och kriterier för satellitenheterna att deltaga. Höstens utbildningseftermiddagar är tre till antalet, vårens fyra, dessutom ordnas ett höstseminarium den 23 november kl10-16 i Jakobstad på Hötorgcentret dit alla inblandade inbjuds att närvara.

Projektet erbjuder satellitdeltagarna gratis utbildning under tre år Resor och övriga kostnader står enheterna eller personerna själva för. Utbildningen sker i egen region förutom höstseminarierna som växlar mellan Jakobstad 2017, Karis 2018 och Pargas 2019. Vad projektet kan ge förutom många nya kontakter och mycken inspiration, många praktiska idéer till det dagliga arbetet också mängder av kultur och konst i vården, glädje och skratt.

Satelliter i Vasa!

På plats igår var representanter från Solbacken i Närpes, Carl&carolina i Vasa, Dagcentret Azalea i Jakobstad, Betsy Folkhälsan i Jakobstad, Sylviahemmet / Herberts Hus i Kronoby, Daglunden och Sandlunden i Larsmo.