Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Ta daa...Får jag presentera Villa Anemone i Karis!

Bild: Raseborgs stad

Till Sol i minnet! projektet valdes i juni 2017 tre huvudenheter som jag nu presenterar en i taget. Jag ber Boendeenhetschef Bernadetta Stenström beskriva Villa Anemone i Karis, vilket hon gör så vackert att jag funderar vad allt Sol i minnet! ännu kan hämta till.Vi ser framemot ett skapande samarbete där vi alla kan lära oss någonting av varandra.

Såhär säger hon:

Vi är ett varmhjärtat, aktivt och mångsidigt vårdhem mitt i Karis. I samma hus med avdelningen för personer med minnesstörningar finns en intervallavdelning, ett andra vårdhem och ett livligt gym som används av både huset och stadens invånare. Vårt behandlingsteam strävar till att ge invånarna ett säkert och lyckligt liv; därför vill vi satsa på deras välbefinnande. Den kunniga och kreativa personalen har åtagit sig att säkra invånarnas välbefinnande och livskvalitet. Enheten öppnades sommaren 2016, vi söker fortfarande efter goda verksamhetsmodeller för att utveckla våra behandlingsmetoder för personer med minnesstörningar.När man flyttar till oss är det viktigt att man kan fortsätta sitt eget liv enligt egna önskemål och att släktingarna kan hitta ett lämpligt sätt att stödja sina nära och kära efter flytten. Vi strävar till att den individ- och familjecentrerade synen skulle reflekteras i Villa Anemone i en bekant vardag. Vi vill att invånarna själva ska känna att de verkligen kan påverka sitt eget tillstånd och uppfylla sina egna önskningar och att de trots minnesstörningen själva kan definiera sina behov och sin vilja. Dessutom anser vi att sysselsättning och fysisk aktivitet är mycket viktiga för välbefinnandet, så vi försöker skapa en solid grund för dem.

Vi hoppas att projektet Sol i minnet! kunde hjälpa oss att uppfylla fler drömmar och ge mer lycka, oavsett vilken värdegrund kunden har.

Bild: Raseborgs stad

Bild: Raseborgs stad