Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Lyckliga men något trötta...

Anemone I Karis

...och inspirerade, irriterade, förvånade, taggade, besvikna, entusiastiska, pånyttfödda, glada..där några beskrivningar av känslor som kanske väcktes efter att ni tagit del i Sol i minnet! projektets första workshop-eftermiddag förra veckan, ledd av den mycket erfarna utbildaren GeroArtisten Taina Semi.

Med den här "pippi långstrumpan" har jag varit på turné en vecka. En fördel med en såhär fantastisk frisyr är att konduktören i Bennäs känner igen oss då vi ska åka hem från Jakobstad och önskar oss välkomna på tåget! Han var med på morgontåget från Helsingfors.

Taina Semi

En utmaning under workshopen blev ju tydligt språket, för en del av deltagarna, då de som inte kan finska fick jobba lite extra för att hänga med och vice versa. Men nu bara andas lugnt. Vi här har jobbat hårt för att svenska översättningen av workshop materialet gjorts till den Åboländska, Österbottniska och Nyländska regionen så, att era idéer och förslag finns dokumenterade i dem som ni själva jobbade fram. Nu kan ni dyka in i materialet på båda språken så workshop materialet lever vidare länge ännu!

Grupperna delades enkelt i familjer också på Hötorgcentret

Stundvis fanns det på alla ställen mycket energi, sprudlande idéer, skratt...om jag minns rätt var det i en grupp som minst tio gånger upprepade samma svar på frågan "Hur syns den personcentrerade attityden på er enhet" "Att hen får sova så länge hen vill "var svaret.

Fast vi är ju säkra på att det det redan görs mycket mer än så vad gäller personcentrerad vård på enheter.

Ja t.o.m ett litet gräl uppstod i en "familje"arbetsgrupp men som kunde avvärjas med det skapande flödet som tog över situationen. Resultatet blev en fantastisk liten beskrivning på "Olles dag i demens-hemmet" med promenader, uppköp av kattmat, mata katt, ..och hönor, badabastu, grilla korv, dansa, planera följande dags motorcykeltur och drömma om Södern resa. Tala om konkreta möjliga ideér!!!

Att duka vackert fast det är torsdag

Det ska bli så spännande att höra vad varje enhet väljer för RESULTAT att LYFTA FRAM, hur ni gör det i praktiken och hur det faktiskt fungerar. Vi är 100 personer med på resan!!

Fast man annars inte ska stjäla så får ni göra det i Sol i minnet, projektets idéer är tänkta att sättas i rullning!

Många fina tankar och idéer från veckan

!

SOL I MINNET!

  • Facebook Social Icon

©2017-2019 BY SOLIMINNET

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now