Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Sol i minnet framskrider i höstrusket!

Ack så viktigt ämne det där med självporträtt och livshistoria...vem är vi, vad har vi jobbat med, vilka favorit maträtter, årstid, färg, motto, veckodag kläder har vi ...vad allt ryms med i historien om oss och vår livsstig?

Det här behandlade Taina Semi om på Sol i minnets andra utbildningseftermiddag. Hon har skapat en metod där vi dyker in i människan vi vårdar genom att ta reda på och vara intresserade. Vi frågar personen själv, familjemedlemmar och vänner. Vi iakttar och känner efter.

Vi lyssnade och anammade.

Vi var också lättade över att översättningen från finska till svenska löpte smidigare den här gången...

Vilket vackert konstverk!

Då vi senast sågs var vi med om en workshop och den här gången en föreläsning. Men fyra timmar flyger iväg då man lyssnar på en erfaren mångsidig föreläsare som Taina. Dessutom kan hon konsten att lysa i höstmörkret, se bara bilden nedanför. Gultröjan mot två gråa.

Gult och rött mot grått!

I föreläsningen förekom många praktiska exempel hur man kan göra i olika situationer. I följande bild ser vi greppet som gör att boenden själva medverkar i ätandet och matandet.

Gapa!