Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Snöstorm i minnet!

Snöstorm i minnet!

Sol i minnet! projektets första seminarium gick av stapeln igår den 23.11 i Jakobstad. Som om det inte skulle ha räckt med spänningen inför alla LYFT som skulle presenteras under dagen, nej, då ville vädrets makter öka på spänningen genom att servera världens snöyra och storm, vilket bidrog till att seminariet fick ett abrupt slut mitt i sista presentationen då hyrbussen som skulle föra ett stort antal personer till tåget meddelades avgå mot Bennäs...på stubinen!!

Annars då? Dagen uppfyllde många förväntningar. Hur är det möjligt att det har åstadkommits så mycket på så många boenden och redan på en så kort tidsaxel som september-november är?

Det var en palett av fantastiska ideér som dukades fram igår, av representanter från våra huvudhus Villa Anemone i Karis, Malmkulla i Pargas och Hötorgcentret i Jakobstad samt 12 satelliter och en hemservice företagare.

Skulle jag ha ett eget äldreboende så skulle jag plocka idéer till mina boenden av det som presenterades igår som förbättrad egenvårdar system, jobba på självbestämmanderätten, hur ser min vardag ut, eller utevistelse av alla de slag , shoppingturer, picknick i källaren, ballong badminton, dricka kaffe ur vackra loppisfynd, bläddra i en bok eller pärm med bilder och texter om min boendes liv och aktiviteter, vara försiktig med besök på konditionssalar.. eller besöka toaletten som förvandlats till Spa eller tillåta känslor som ilska och kanske söndra ett fönster och hamna i butkan...eller kanske istället fundera på det där med att få och ge...eller har vi allt redan av allt, vi kan redan,

vi gör så mycket redan.

Men gör vi? Vågar vi se oss själva i spegeln?

Det delades många verktyg igår, varsågoda, ta för er!

Besök på Hötorgcentrets gruppboende.

Att glädja människor med minnessjukdom är något helt speciellt för mig som artist. Jag gjorde några besök under min Jakobstad vistelse,

då jag också mötte mina kommande volontärer, artister och anhöriga för Sol i minnet!

Tack till er alla som är med och bidrog till innehållet i dagen!!!