Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

"SalongMarita" har öppnat!


Nu vill jag presentera ett LYFT som presenterades på vårt första Sol i minnet! seminarium i Jakobstad den 23.11.2017 på Rotundan i Jakobstad. Och vi som dragit projektet får veta att deltagande i utbildningen gett mod till genomförandet av denna"galna" idé.

"Azalea flickorna" kallar vi dem som fick den geniala idén att förvandla en steril toalett till en attraktiv salong som de kallar SalongMarita, till minnet av eldsjälen för Azalea dagcenter, Marita Brandt.

Marit och Åsa-Maria ville dela arbetsprocessen och resultatet såhär:

Härifrån tar drömmarna om "Salongen " sin början !!

Ett rum som ger möjlighet till enskildhet med besökaren, att få ge hen behandling som denne njuter av!! Yess, Sister, we did it !!"Vi tog till karakrafter för att få upp fanerskivorna! Kombinerat och fungerande 😊Tager vad man haver! Nu börjar förvandlingen ... vi är så glada och humöret är på topp!!

Vi hade bara en kort bit av den fina gammaldags tapeten till förfogande, så den nådde inte högre upp än så här - men vi konstaterade att " gambelfolk ser nog, då de går med huvudet lite neråt!!

Klister på...Så fiiiint blir det!!

Bakväggen klar -övriga delar av väggarna täcks med gamla lakan.Tapeterna på plats.

Rosdoftande fotbad -Vackert för ögat, skönt för fötterna och njutfullt för själen

❤️VÄLKOMMEN IN!! Nu är det din stund att få komma och njuta till " Salongen"

Gott med choklad ... kaffe i rosenkoppar!Asken med choklad

Doft av rena gamla lakan ... med brodyr...Tänkvärt ❤️WC stol ... ... länstol !!

Vi tycker det ser inbjudande och gemytligt ut! Ett rum som ger möjlighet till enskildhet med besökaren, att få ge hen behandling som

denne njuter av!! Yess, Sister, we did it !!"

Lea" har just fått sitt hår tvättat och rullat. Har noga följt med och vi diskuterar kring olika saker och ting! ...Permanentspolar av trä...

minns Du ...

Fina naglar..."Lea" njuter! Tänk, jag visste inte att jag sku få vara med om nåt så här härligt !! Då vi talade med mannen följande dag, så sa han det " satt" i att hon fått bli så fin.... jag vill nog fara dit flere gånger!

Men... är jag så vacker! När hon kom ut till de andra besökarna, snurrade hon runt som en fin mannekäng, under de andras beundrande utrop!!! Glädjen och stoltheten lyste ur hennes ögon under hela dagen!

Jag ju så vacker!