Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Alla kan allt...med lite hjälp!

En sak är att alla medverkande i Sol i minnet! projektet, både huvudhus och satelliter, presenterade sina olika LYFT på höstseminariet i Jakobstad. En annan sak är vad som hände sen, eller vad som hände redan före? Hade man EN idé man satsade allt på, eller bytte man ut den mot ngt annat?

Inspirerade av Sol i minnet har man i Larsmo prövat på olika saker, misslyckats, bytt ut och vågat. Förberedelserna för julmiddagen satte igång redan tidigare i höstas inspirerat av Sol i minnet! med mottot "Alla kan allt...med lite hjälp"

Jag fick sedan post om projektet häromdan som jag gärna delar med er alla:

"Hej!"

"Vi här på Daglunden i Larsmo har jobbat med vårt projekt, som vi nu har avslutat för denna säsong. Vårt projekt blev lyckat. Vi startade redan i höstas med att safta och sylta. Vi bakade och frös in i vår nyinskaffade frys. Alla hjälptes åt."

Om att smaka sig fram...

Det är viktigt att man smakar av, för att veta om det blir gott!

Ibland fick vi stanna upp för att beundra naturen som vi har utanför.

Den sköna naturen..

Gästerna på dagcentret bjöd in gäster!

"Så kom julen med julmiddagar, som vi alla väntat på. Vi dukade fint i julfärger. Klädde oss i våra bästa kläder och bjöd in våra gäster. Alla fick bjuda in en speciell gäst. En vän, make,eller anhörig. Alla var hjärtligt välkomna.

På borden fanns bland annat hemgjorda lådor, älgstek från Esse, rökt skinka, gråsaltad skinka, köttbullar, stekt gös från Larsmo, kallrökt lax, sikröra, löksill, potatissallad, rödbetssallad, hembakt bröd m.m

Avslutningsvis åt vi traditionell plommon- och russinsoppa med grädde.

Alla gick hem med mätt mage och julglädje i hjärtat."

"Festen blev mycket lyckad. Vi kommer troligen att införa den här tillställningen som en återkommande tradition."

Jag tackar för trevlig post jag får alltid nu och då och publicerar gärna på bloggen era berättelser om idéer som ni satt igång med och som inspirerats av medverkan i Sol i minnet! projektet!

Avslutningsvis vill jag önska er Ett Riktigt Gott Nytt År 2018, med en önskan att året fylls av mod till nya idéer som ser dagsljuset inom Sol i minnet!projektet.