Arkiv

Please reload

Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Utmanande situationer i arbetsmiljön!

Det är en sådan tillgång att ha rätta människor med i Sol i minnet! projektet. Jag börjar med Julia Solstrålen! som samtalar med en klient.

  

Processen Sol i minnet! pågår och framskrider enligt planerna.  Varje månad delas enheterna en uppgift och den här månaden handlade det om utmanande situationer i arbetsmiljön. Av sjuttio stycken inslag vi fick från våra medverkande enheter valde vi sedan ut tio stycken som vi dramatiserade för utbildningseftermiddagen som diskussionsunderlag i Jakobstad, Pargas och Karis förra veckan. Teater är ett starkt medel. Teater väcker känslor både för och emot! Teater kan också vara underhållande. 

Teman som dök upp kunde handla om tystnadsplikt och hur ofta man uppdaterar saken, om en klients översexualitet och vad allt den kan bero på, om attitydkrock i vården mellan äldre och yngre vårdare, om saknad av sysselsättning för klienter eller om behov av bekräftelse gällande både klienter och anhöriga, eller om vem som bestämmer över klientens säkerhet; hen själv, vårdaren anhöriga...och saknad av klara regler för alla som jobbar på en avdelning.osv osv

 Taina Semi kan ge många verktyg åt oss alla, även jag lär mig mycket nytt varje gång, fast jag  ju inte är en vårdare ...

Skådespelaren Heidi Fredriksson och vår volontär Siw Karlsson medverkade i scenerna i Pargas.

Men vår artist skådespelaren Sirpa Taivainen som är med i projektet Sol i minnet! ( främst i Karis) den här gången också som textförfattare kunde inte deltaga av förekommen anledning, Men då hoppade Julia Hellén in i stället. Julia är med i Jakobstads artist/volontär teamet och råkade vara på sportlov i södra Finland.

Dan Idman, min assistent, kom till Jakobstad istället och klarade suveränt att agera både klient och vårdare.

 Allt ordnar sig brukar jag säga, på ett eller annat sätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade vår ÅA "forskare" Pamela Jokisalo och en glad volontär Peggy Åhman också med den här veckan.

De ville så gärna  komma med en sväng på avdelningen med mig och Julia och såhär glada såg de ut att vara...

 

 

 

 

 

 

 

,

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

SOL I MINNET!

  • Facebook Social Icon

©2017-2019 BY SOLIMINNET

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now