Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Utmanande situationer i arbetsmiljön!


Julia skiner som solen!

Det är en sådan tillgång att ha rätta människor med i Sol i minnet! projektet. Jag börjar med Julia Solstrålen! som samtalar med en klient.

Processen Sol i minnet! pågår och framskrider enligt planerna. Varje månad delas enheterna en uppgift och den här månaden handlade det om utmanande situationer i arbetsmiljön. Av sjuttio stycken inslag vi fick från våra medverkande enheter valde vi sedan ut tio stycken som vi dramatiserade för utbildningseftermiddagen som diskussionsunderlag i Jakobstad, Pargas och Karis förra veckan. Teater är ett starkt medel. Teater väcker känslor både för och emot! Teater kan också vara underhållande.

Teman som dök upp kunde handla om tystnadsplikt och hur ofta man uppdaterar saken, om en klients översexualitet och vad allt den kan bero på, om attitydkrock i vården mellan äldre och yngre vårdare, om saknad av sysselsättning för klienter eller om behov av bekräftelse gällande både klienter och anhöriga, eller om vem som bestämmer över klientens säkerhet; hen själv, vårdaren anhöriga...och saknad av klara regler för alla som jobbar på en avdelning.osv osv

"Sköterskan" Heidi dekorerar det tomma bordet

Taina Semi kan ge många verktyg åt oss alla, även jag lär mig mycket nytt varje gång, fast jag ju inte är en vårdare ...

Skådespelaren Heidi Fredriksson och vår volontär Siw Karlsson medverkade i scenerna i Pargas.

Men vår artist skådespelaren Sirpa Taivainen som är med i projektet Sol i minnet! ( främst i Karis) den här gången också som textförfattare kunde inte deltaga av förekommen anledning, Men då hoppade Julia Hellén in i stället. Julia är med i Jakobstads artist/volontär teamet och råkade vara på sportlov i södra Finland.

Dan Idman, min assistent, kom till Jakobstad istället och klarade suveränt att agera både klient och vårdare.

Allt ordnar sig brukar jag säga, på ett eller annat sätt.

Skådespelarna Dan och Lilli in action!

Vi tänker och samtalar!

Vi hade vår ÅA "forskare" Pamela Jokisalo och en glad volontär Peggy Åhman också med den här veckan.

Pamela och Peggy!

De ville så gärna komma med en sväng på avdelningen med mig och Julia och såhär glada såg de ut att vara...

,