Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Vad bra att vara under lupp liksom...


Skål för Sol i minnet!

...kan man väl lugnt säga.

Fonderna har satsat stort och jag har lett projektet Sol i minnet! med bästa förmåga under ett år nu, och nu vill de veta vad som pågår, naturligtvis. Då kallar jag dem till träff på SIM-högkvarteret. Jag inbjuder Styrgruppen från fonderna för projektet till oss på Busholmen, för att höra om det första året som gått och om hur projektet framskridit. Det fanns mycket att berätta då året varit så händelserikt, allt från månatlig utbildning av personal, som letts av Taina Semi, om volontärer och artister som utbildats av mig och som praktiserar på avdelningarna till ett årsseminarium i Jakobstad i höstas och ett seminarium i personcentrerat ledarskap i Stockholm nu i maj. Vi som jobbar med det här börjar se klara tecken på förändring i vårdkulturen. Personcentrerat ledarskap existerar nu på våra huvudhus vilket är av största vikt. Det har skett många förbättringar i rätt riktning där minnessjuka aktiverats i vardagen. Artister och volontärer har regelbundet börjat synas på avdelningarna och vilkas antal kommer att öka märkbart under andra året.

Vi höjer en skål för projektet Sol i minnet!