Arkiv

Please reload

Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Om kreativitet...och om att våga

Projektet Sol i minnet! har nu pågått ett år med regelbundna utbildningsdagar för personal, ledda av Taina Semi, parallellt  med utbildning av artister och volontärer ledda av mig. Senaste vecka avrundade jag  det första året med rundturer till våra huvudhus samt ett stort antal satellitenheter. I maj dök det upp en idé om regelbunden café verksamhet på våra huvudenheter och avdelningar där projektet verkar och så här ser det ut nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 13.6 .

I Pargas Salongen sker något jag bara kunde drömma om. Jag får veta att den planerade café verksamheten inte blir av i sommar och kanske inte i höst heller. Föreslår då att man också bara kan sätta igång, Pop up liksom. Ett bord, två stolar. En duk och en vas med sommarblommor på bordet.

Voilà! Välkomna till två personers cafét som öppnar NU!

Och så sätter de igång och idéerna tar inte slut, kreativiteten flödar. Det blir inte för två personer utan för alla klienter och personal från avdelningen där vi fungerar. Fantastiskt, personalen bara sätter igång! Heja heja!

Ute på terassen. Flera bord med dukar och sommarbuketter. Med kransar i håret, dans till musik, kaffe med konkjak (för den som ville det), kex och kaka, prat och skratt och trevligt umgänge...

 

 

 

 

I Karis hittar vi Café Koppen / Kuppi Kahvila som öppnade den 14.6. på Anemone våning 2. Vackert utrymme på avdelningen finns färdigt. Disken trollas fram av byrå som skjuts ut från väggen.

 

 

 

 "Café Koppen invigdes idag. Det var glass och kaffe på menyn och skålades med saft i Champagneglas. Riktigt mysigt café och besökarna var ivriga och tacksamma. Vi sjöng lite sommarvisor, några dansade lite och så pratade vi lite ditt som datt."

...berättar Sol i minnet artisten/ volontären Julia som var på plats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad händer i Jakobstad då? På Hötorgcentret har man satt igång med planeringen av återkommande café verksamhet för de minnessjuka. Öppnandet sker den 23.8 kl 14 och hur långt har man kommit, jo namnet är klart och man har hittat det kommande utrymmet. Cafe´Solstrålen heter det och utrymmet ser ut såhär

ännu idag.

 

Som vi ser av bilderna kommer slutresultatet bli i romantisk stil; rosa, rosor och spetsar...får jag veta.

 

 

 

Väntar med spänning på slutresultatet!!

 

 

 

Med önskan om en härlig Midsommar till er alla och tack för det gångna året samt i väntan på starten av det andra med temat:

"Allt är möjligt eller med Himlen som gräns!"

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

SOL I MINNET!

  • Facebook Social Icon

©2017-2019 BY SOLIMINNET

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now