Arkiv

Please reload

Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Invigning av Café Solstrålen blev en succé!

 

...så skriver tidningen ÖT i Jakobstad den 24.8, och vi håller med. 

 

 

Mycket förberedande arbete ligger bakom Café Solstrålen som öppnade den 23.8. på Hötorgcentret i Jakobstad. Dels gällde det att inreda det lämpliga utrymmet som valts utanför Gruppboende., med allehanda införskaffade inredningsdetaljer som nya taklampor, vackert porslin, borddukar, blommor i vaser, skylt för cafét, försäljningsdisk etc. De som stått för genomförandet av cafè Solstrålen är för det mesta Inger, Lisa och Susanna. 

Dagen föregicks av en kväll på avdelningen med våra volontärer som tillsammans med boenden bakade sju sorters kakor, sjöng och trivdes.

 

Jag kom med min Sol i minnet kollega Sirpa Taivainen till Jakobstad för att kunna närvara denna stora dag alla gått och väntat på. Vi gladdes åt den underbara stämning där och mängder av stunder med kontakt till boenden.

 

Det handlar alltid om en helhet. I det här fallet boenden, anhöriga och personal som njöt tillsammans denna sommareftermiddag av bakverk, kaffe med likör, det vackra utrymmet och sällskapet och den vackra musiken som spelades i bakgrunden då inte Sirpa eller jag sjöng med publiken.

Vi hölls där. Ingen av oss ville springa bort.

 

 Att få vara på Café med en till synes glad mamma är säkert viktigt och betydande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tillverkade blomsterkransar i present till Gruppboende, dagen till ära, och hade tänkt att personalen kunde bära dem under invigningen, men det blev boenden som önskade bära dem då de fick syn på dem. Bra så.

 

 Jag orkar upprepa att det är bra med olika kulturella inslag i vardagen på boenden, som caféet  här representerar. Men som alltid är det kontinuiteten av inslagen som har en betydelse i längden.  Nu hoppas vi att med hjälp av åra entusiastiska volontärer förverkliga detta.

 

hälsar Lilli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

SOL I MINNET!

  • Facebook Social Icon

©2017-2019 BY SOLIMINNET

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now