Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Café Koppen har nu öppnat!


Personal vid cafédisken!

Café Koppen som redan varit verksam en tid, firar nu i oktober med en officiell öppning i Blåsippans utrymme på Villa Anemone i Karis.

Avdelningen är för personer som lider av en demenssjukdom.

Ute regnar det men inne skiner solen. Det här är utöver det vanliga. Stämningen är på topp från första stund. Alla är förväntansfulla.

Ritualer som att klippa band är viktiga!

Damerna från personalen är uppklädda i vackra

Glitter och Glamour

långklänningar vilket tydligt noteras och uppskattas av boenden. Musikern förbereder. Glada upprymda boenden fyller snart utrymmet, mycket prat hörs. Allt känns stämningsfullt och glatt. Utrymmet är till sista sittplats fyllt, livemusik med både flöjt och saxofon och orkestrering från band, kaffe med tilltugg, tillsammans med boenden tillverkade.

Borden hade de vackraste dekorationerna plockade från naturen .

Bordsdekoration

Väv grammofonen, som är en raritet, ljuder i något skede. Säkkijärven polkka klingar...

Säkkijärvenpolkka

Glada applåder!

En boende säger " Jo, jag vet det här cafét, det är ett gammalt cafè i den här stadsdelen. Det har ett mycket bra läge här i centrum. Känt café som besökts av utlänningar som gästar staden...Väntas nu jo det har funnits länge, alltså nu skulle jag säga i alla fall 100 år". Så nu vet vi det.

Vi trivs i gott sällskap

" Här är ju så trevligt. Mera fester borde man ha." Vår diskussion leder till att också kräftkalas skulle vara roligt fast... kanske inte nu. Mycket skratt och nynnade till kända gamla jazzlåtar som musikern blåser i sin saxofon!

Gräddsnäckan

Skål!

Diskussioner kring gamla föremål som personalen hämtat med sig och en hel del tankar och ord klingar i utrymmet.

Bubbel i glaset!

Tiden flyger iväg och vi med den!

Feststämning!

Tack för att ja fick vara med.

Lilli