Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Det bor en liten bildkonstnär i oss alla!


Konstdykning i dagarna tre!

Nu var det äntligen personalens tur att få uppleva en konstdykning under bildkonstnären Paula Rusokallios ledning i Jakobstad, Pargas och Karis. I november hade vi gjort ett lyckat försök med en kortare variant på denna metod, med boenden på våra huvudhus, vilket varit mycket givande. Dessutom hade personalen fått uppleva ett tiominuters smakprov under vårt senaste seminarium i expressiv konst, men konstupplevelsen de här dagarna och timmarna var mer än så, mycket mer än så.

Som ledare för projektet Sol i minnet vet jag inte om dagar som dessa skulle lyckats så bra om vi inte redan hade en gemensam lång process bakom oss i projektet.

Den här gången ger vi oss på en spännande resa. Vi vågar ta tag i det okända och släppa skräcken för det vita pappret. Vi vågar lita på och släppa loss utan ständiga krav på att måsta lyckas och prestera, att vi inte hela tiden ska jämföra oss med andra utan får uppleva känslan att känna oss bra och unika som just dem vi är.

Atmosfären i rummet under målandet; koncentrationen, känslan av stundvis stor njutning, en lugn atmosfär till lågmäld jazz i bakgrunden. Skratt och småprat och med avrundningen på det hela att låta orden som fötts utan att vi ens fattat att vi författat en dikt och framföras den under applåder av de andra deltagarna.

Överraskande utmaning, jätte roligt att få vara kreativ, sain mennä ihan sydämen tasolle, inspiroivaa, meditativt, olipa hauskaa, härlig upplevelse....för att nämna några plock ur kommentarerna för utbildningseftermiddagarna.