Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Om att hitta orden som...

"Det här är...det är..." säger hen och funderar en lång stund, tittar på bilden och vänder på kortet, "en igelkott" säger jag sedan för att vi ska komma vidare. Då kommer orden "De finns överallt, jag schasar dem till andra sidan för hundarna kan komma när som helst". Hen tittar på mig som "jag vet nog jag".

Under mitt första artistbesök nu i början av augusti på två Sol i minnet! avdelningar upplevde jag igen en gång hur betydelsefullt ett litet möte kan vara för båda parterna, mig och hen jag möter. Jag tänkte som dagens tema BILDEN.

Bilden. Vad gör bilden? Den väcker minnen. Den föder ord. Färger. Bekanta vyer, stämningar. Vykortet. Man kan hålla i det. Känna på det. Le lite. Fundera. Undra. Vända på det. Man kan vilja få det eller skicka iväg det. "Skriv något på kortet, ber hen.. .Vad ska jag skriva?"Jag vill att du skriver""Skriv, kära vän... barndomsvän (vilket vackert namn utropar hen). I tanken löper tiden medan jag tänker på dig. Från hjärtat ...( nu börjar jag gråta säger hen då). Denna kära vän hörde till oss en gång i tiden.

Med kärlek ..."

Alla väljer sin favorit bild och det är svårt att välja.

"Nu ser jag. Viktigt ställe." efter en lång stund säger hen och pekar på bilden, jag vet: WC! Visst var det ett utedass på bilden, men vad spelar det för roll. Lycklig av stunden klämmer hen till med en glad trudelutt!

Eller en annan som tycker att "de här ser läckra ut, men sådana har vi inte fått alls äta på hela sommaren". På bilden grannröda jordgubbar. "Visst har det ätits mer än vi brukar" övertygar personalen mig sedan.

Allt har sin tid.

Också sommarlovet.

Välkommen höst och det avslutande tredje året för projektet Sol i minnet!

Lilli