Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Våra drömmars trädgårdsfest!

I Sol i minnet coachutbildningen ingår praktiska uppgifter som vår utbildare Taina Semi gett deltagarna. Det är med stor glädje jag delar med mig materialet Göran Ingelin skickade mig! Tack!

"FÖRHOPPNINGAR OCH DRÖMMAR"

Det var inspirerande och intressant att samla rekvisita till "förhoppningar och drömmar" i Villa Anemone i trädgården.

Syftet med evenemanget var att framkalla minnen, tankar och känslor, på grundval av vilka invånarna och de anhöriga kunde uttrycka sina förhoppningar om vad som skulle kunna ingå i det dagliga livet för invånarna, vilket gör det rikare och mer aktiv.

Trädgården delades i bord; "Mäns och kvinnors" hobby bord, med semester, resor, högtider, litteratur och motion som tema.

Dessutom fanns det en konstverkstad i ett hörn samt Café vagn där man kunde få i sig lite tilltugg.

Vädret gynnade oss med en vacker solig dag. Några av invånarna hade sina släktingar som sällskap, andra hade personalen som ledsagare.

Det var mycket intressant att se vid vilket bord invånarna stoppade för att se och känna på föremålen och diskutera dem som om de varit bekanta från en yngre ålder som i sin tur födde ideér och planer.

Bokhörnan väckte intresse, tex i Raseborgboken hittades många bekanta platser men också bekanta människor.

Kaffebönor i en kaffekvarn påminde om åren när det inte fanns några kaffebönor utan man var tvungen att använda surrogat.

I konsthörnan målades det flitigt och man kunde höra glädjetjut då invånarna betraktade vad de åstadkommit.

En av herrarna sade att han kommit bara för att möta människor, och samtidigt gungade och kastade han några gånger bollen i korgen i motionshörnan och njöt av trädgårdens vinbär.

Responsen av evenemanget var positiv.

Anhöriga hoppades på ett årligt evenemang.

Det bästa var att invånarna gjorde konkreta förslag, med önskan till exempel om hemgjorda köttbullar och levande musik med dans därtill. Inte alla hittade orden för att uttrycka sina önskningar verbalt men man kunde tydligt se vad som intresserade dem under tillställningen.

Tillställningen var givande och rolig på alla sätt, i bakgrunden hördes fågelkörens sång ackompanjerad av naturens ljud som skapade en harmonisk atmosfär.

En sak är säker:

Nästa år igen!