Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Sol i minnet inspirerar igen / Drömmen som förverkligas

Jag delar så gärna hösthälsningen jag fick från ett av Sol i minnet huvudhusen, Villa Rosalie i Jakobstad.

Terassen.

En hösthälsning från Villa Rosalie i Jakobstad!

Vår "Önskningar och drömmar Trädgårdsfest” hölls lördagen den 24.8

Inbjudningen till tillställningen hade skickats i redan i början av augusti till anhöriga.

Med SIM- coach gruppen höll vi veckomöten och skapade en WhatsApp-grupp där vi kunde informera varandra om våra tankar och idéer. Vi funderade tillsammans över dekoration, servering och vem gör vad.

Vi frågade våra boenden vad de tyckte att skulle höra till en trädgårdsfest. Vi funderade också vilka saker från personernas livsberättelser som kunde tas med i dagen.

En lördag valdes för att möjliggöra största möjliga deltagande av anhöriga och vänner. Platsen var given, vi hade ju fått en ny förstorad terass och därmed var vårt party även invigningsfest för vår nya terass.

Vi hade länge drömt om en förstorad terass, därför tänkte vi att platsen var lämplig för denna trädgårdsfest. Tidigare hade terassen varit på tok för liten och trång att vistas på med alla 16 boenden samtidigt, och då vi inte är på marknivå utan i två våningar och inte på markytan, har nu flera möjlighet att vistas utomhus samtidigt.

Sol i minnet inspirerar

”Himlen som gräns”, som var Sol i minnet seminariets tema i Karis i fjol var en delorsak att terassförstoringen verkligen förverkligades. I vårt inlägg i seminariet framförde vi detta som en framtidsdröm och mål.

Vi fick ett lokalt företag att sponsorera oss med medel för material för att förverkliga vår dröm om terassbygget.

Såhär skrev personalen:

Fredagen den 23.8. inför partyt dekorerade vi terassen med lampor, färggranna papperslyktor, matta, bär, blommor, örter, sädeslag mm. Vi bar bord, stolar och gunga till terassen.Våra SIM volontärer deltog aktivt, tack till dem!

Med sol i sinnet och minnet, fick vi en helt strålande dag, med många anhöriga som slöt upp. Vi skålade i fläderblomssaft, åt kaka och drack kaffe. Inger höll välkomsttal. Mellan kl.13-16 satt boendena på terassen och NJÖT av det fina vädret, musik, spontana sångstunder, skratt och samtal. En njutning för alla sinnen. En riktigt lyckad dag alla nöjda!

Tidningen ÖT kom på besök också och skrev en fin artikel om tillställningen.

Sol i minnet kransarna prydde allas huvuden förutom en som säger: ”ja vill inte ha dehär gräset på huvet”

"Ja vill int ha de där gräse på huvu"

Kunde man på något sätt beskriva vilken fin stämning vi hade, allt lyckades.

Meningen var att boenden kunnat lite röra sig omkring på terassen men terassen var full av folk, från unga till gamla; boenden, vårdare, SIM volontärer, anhöriga med barn och bebisar och t.o.m tre hundar som visade ett helt hyfsat beteende.

Hunden Niki kom och hälsade på "mommo" Anja

Nästa gång sedan... jo för detta får definitivt en fortsättning.

P.S. Idag besökte Dr Lambert avdelningarna med en läkarrunda. <