Arkiv

Please reload

Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Om andlighet /under de äldres vecka /Hötorgcentret i Jakobstad

På senaste coach utbildningsdagen väcktes frågan om hur och på vilket sätt vi utnyttjar möjligheten till egen tid till dem vi är egenvårdare för. Hur mycket lyssnar vi till våra boenden? En tanke dök upp som grott redan länge nämligen att kunna besöka församlingshemmet med en boende för vilken andlighet och tro var av stor betydelse. Förslaget väckte intresse hos en annan skötare som gärna ville ställa upp med sin boende också. Och såhär blev det:

 

 

Thua och Marina hälsar till oss:

Vi promenerade från Hötorgcentret till Församlingscentret i det fina höstvädret. Med oss hade vi fyra klienter som ledsagades av två volontärer och två vårdare.

Väl framme väntade oss kaffe med morotskaka samt fri samvaro.

 

De fanns mycket att fundera över, bland annat huset, som var så stort.

Om att stunden uppskattades fast omgivningen som var ny gjorde någon lite fundersam. Det här var en annorlunda förmiddag. En av våra besökare kändes igen av många. Så fint att få träffa andra människor och dessutom få kommentera högt allt man ser omkring sig! 

Därefter följde nattvards-mässa. Att prästen hälsade på oss alla tyckte vi var en fin gest som bekräftade våra boenden. Psalmen vi sjöng kände vi inte igen. Alla fyra upplevde stunden väldigt olika, men definitivt var det ett välkommet avbrott i vår vardag. En av våra boendens kommentar var föga oväntat:

" Det här skall vi göra om!"

 

 

 

 

I Sol i minnet vill vi tänka person-centrerat, och det här är ett bra exempel på det!

 

 

hälsar

 

Lilli

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

SOL I MINNET!

  • Facebook Social Icon

©2017-2019 BY SOLIMINNET

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now