Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Många kockars goda soppa samt den bästa medicinen...

Det skall alltid bakas på avdelningen dagen innan cafédagen på våra Sol i minnet enheter. Så är det en viktig aktiverande verksamhet. Jag och vår nya volontär Johanna var huvudansvariga den här dagen i Karis med bakandet. Vi fick genast veta, låt oss kalla henne G, att hon inte orkade delta, hon var inte riktigt säker på var hon hade ont, men hon var trött och kanske lite på dåligt humör. Men hon vill nog ändå sitta med vid bordet där vi bakade. Jaha, så satte vi igång då. Det rördes socker i det smälta smöret, bakpulver blandat med mjöl rördes sedan i och till sist var det lite grädde och ägg. Smeten på plåten dekorerades med blåbär. Ett på kakan ett i munnen... Runt bordet satt några riktigt aktiva som glatt rörde om och deltog. Och jag lovar degen blev god. I det skedet degen hälldes på plåten fanns det ju lite deg kvar i skålen och då sade jag högt att jag faktiskt hört att "en sked deg kan fungera som medicin om man till exempel har ont någonstans". Jag bad G gapa och satte en sked "medicin" i hennes mun, vilket hon gärna svalde, och efter en stund en sked till. Fortsatte med bakandet och alldeles i förbifarten frågade jag G om "medicinen" hjälpt? Jo, sade hon med ett leende, den hjälpte. Vilken tur vi ändå hade, G var glad, jag var glad...

Den 6.12 firade vi med en stor fest för hela Sol i minnet huset i Karis på Villa Anemone. Dagen innan hade vi från Sol i minnet, två volontärer, Johanna och vår nya Pia, bakat fest-muffinsar med boenden.

Finaste muffinsar

I festsalen som jag och Johanna följande dag var med om att dekorera, kom också Karis Svenska Martha förenings medlemmar, lade vita dukar på borden. De hade på förhand bakat god blåbärspaj som gästerna också bjöds på. Vi hängde upp blåvita vimplar, dekorerade borden tillsammans med Marthorna, tände julgranen och ljusen på borden och började vänta in våra gäster. Det blev fullt hus, med 40 gäster sittande runt borden, plus anhöriga och personal.

Sexmannaorkester från Lojo Stadsorkester underhöll gästerna med otroligt vacker och stämningsfull akustisk musik. Många kockar blev till slut en god soppa!

Här väntar vi in orkestern och sedan sätter vi igång.

Helt i "egen ordning" presenterar jag damerna på bilden:

Pia och Lilli från Sol i minnet samt Martorna Ejvor, Ingrid, Mia och Manju.

Förövrigt sjuder det av verksamhet också på Hötorgcentrets Villa Rosalie och Malmkulla Salongen allt från julpyssel, pepparkaksbakning, sångstunder, Jul-café, dans, dragspels uppträdande, Lucia besök, högläsning, klia mig på ryggen stund eller bara mysa och vara tillsammans.

En fin höst har vi haft med Sol i minnet projektet som nu håller en liten paus över jul och nyår, men sedan sätter vi igång igen i januari 2020 då projektets sista vår har sin start.

med en önskan om en skön Jul och ett riktigt Gott År 2020

önskar

Lilli

Här minns vi alla presidenterna.

På café Rosalie serveras det alltid läckerheter!