Recent Posts

Arkiv

Tags

No tags yet.

Trettio Sol i minnet-coachar färdiga att sprida ordet!


Allt måste vara väl genomtänkt då man ska sammanstråla med 32 personer som rest från olika delar av landet till ett specifikt ställe en tidig måndagsmorgon i januari. För att alla ska hitta bussen ordnar jag en "vägvisare" till stationen. Bravo Dani, du kan det där med att synas!!!

Den 20-21 januari samlades vi till ett avslutande seminarium för våra Sol i minnet Coachar. Vädret var varmt och soligt i ett underskönt landskap i Kyrkslätt men vi satt inomhus och jobbade och gick genom hemuppgifterna coach-adepterna fått av Taina, och via skratt och tårar lyssnade vi på hisnande beskrivningar från resan som våra SIM enheter vandrat, via powerpoint presentationer, dikt, film och teater.

Det var fint att se en märkbar förändring av våra deltagare att från att ha i början av projektet varit lite försiktiga, rent av blyga och kanske inte vana att säga ifrån vad de tänkte, nu trängdes i kö, om och om igen för att få säga sitt, då det tex gällde att ge feedback till varandra efter presentationerna.

Nu återstår det sista halvåret med en sista praktik och lyft inom projektet som presenteras på Simferensen i maj och sedan får de egna vingarna bära.

Watch the Sprallig once! Love you!

Hm. Jag försökte ta en allvarlig bild på damerna från Närpes, men det gick bara inte!

Huvudhusen i SIM projektet:

Malmkulla Salongen Pargas

Hötorgcentret Villa Rosalie

Jakobstad

Villa Anemone Blå-Röd och Gulsippan

Karis

Taina hade också en liten workshop för ledningsgruppen för huvudhusen som började med en till synes enkel uppgift:

"Skriv en Haiku dikt om personcentrerat ledarskap" ...och nu efteråt kan jag berätta att slutet gott allting gott!

På ett seminarium i Sol i minnet anda är det helheten som gör det; allt är genomtänkt, med början, mitten och slutet. Miljön och interiören, utrymmen för workshops, god mat, och tid, men också fest.

En uppgift alla fått på förhand var att skicka in "sitt livs discolåt" som sedan av Taina sammanställdes till en Spotify lista för kvällsjippot på kvällen. Då man hörde "sin" låt fick man rusa upp till dansgolvet. Efter en stund var alla andra där också. Och att våra fantastiska SIMmare satsat, peruker, kläder och övrig utrustning. Wow!! Vi rockar loss på Jakes klubb och jag kan lova att det var roligt!

Kvällen avrundades med en Pargas överraskning. De hade skrivit en text till mig som de framförde till en känd melodi. Jag råkade ha födelsedag! Tack finaste!

Av Taina fick vi alla välja en bild på ett konstverk som minne av henne med medföljande texten ITHAKA av Konstantinos Kavafis (1911)

Inte bara 30 stycken Coach betyg delades ut utan också 3st MUM(mamma)medaljer i guld, 2 vistelsestipendier, en rebellmedalj, en gulle i guld medalj, två fattat galoppen medaljer i guld, glädje och inspirations omnämnanden osv...

Här slutar jag bloggen denna gång. Det har varit en underbar SIM resa så här långt, med uppförs och nedförsbackar, guppar, gropar hinder men också mycket medvind och lycka.

kram

Lilli

SOL I MINNET!

  • Facebook Social Icon

©2017-2019 BY SOLIMINNET

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now